Kompetencegivende uddannelse i

Supervision og faglige samtaler

Bliv arbejdspladsens faglige favoritmenneske

 

Supervision Danmark og Go´Proces udbyder sammen med UC Lillebælt (UCL) en ECTS kompetencegivende uddannelse, der giver dig de kommunikative og procesfaciliterende redskaber til at afholde supervision, tværfaglige samarbejdsmøder og andre faglige samtaler.

Med uddannelsen i Supervision og faglige samtaler, får du redskaber til at indgå i en bredere sammenhæng i organisationen sammen med ledelsen, medarbejdere, fagkonsulenter og eksterne samarbejdspartnere.

Kontakt

Har du spørgsmål til vores ydelser eller andet, er du altid velkommen til at kontakte chefkonsulent og ejer

Rikke Kajhøj
Tlf.: 40181872
Mail:  rikkekajhoj@goproces.dk.

Se datoer her

Kommunikation
(10 ECTS-point)

Undervisningsdag 1 og 2:
18/3-24 + 19/3-24

Undervisningsdag 3 og 4:
13/5-24 + 14/5-24

Undervisningsdag 5 og 6:
20/8-24 + 21/8-24

Aflevering synopsis:
18/9-24

Eksamen
25/9-24 + 26/9-24

Vejledningsmetoder og processer
(10 ECTS-point) 

Undervisningsdag 7 og 8:
2/10-24 + 3/10-24

Undervisningsdag 9 og 10:
21/11-24 + 22/11-24

Undervisningsdag 11 og 12:
17/12-24 + 18/12-24

Aflevering synopsis:
8/1-25

Eksamen:
30/1-25 + 31/1-25

Uddannelsen foregår i Århus. Prisen er inkl. fuld forplejning på de 12 kursusdage.

Supervision og faglige samtaler

Hvorfor har vi videreudviklet denne uddannelse?

Supervision er et vidt begreb, og mulighederne i supervision udvides mere og mere. Vi har igennem de sidste mange år oplevet en øget efterspørgsel efter værktøjer til at facilitere tværfaglige møder og mindre faglige uoverensstemmelser i personalegrupper.

Vi er opmærksomme på supervisionens vigtige opgave med at skabe det refleksive rum som øger egen og fælles faglig forståelse, men vi kan også se, at der ofte mangler økonomisk råderum i organisationerne. Vi har derfor udviklet denne uddannelse, som giver mulighed for, at en eller flere fagpersoner tillærer sig greb og kommunikationsredskaber, der både kan anvendes supervisionsmæssigt i organisationer og bruges til facilitering af tværfaglige møder samt kobles til den kerneopgave fagpersonen ellers er ansat til at varetage. Alt sammen i tæt samarbejde med den øvrige organisation og ledelse.

Vi glæder os til at komme i gang med uddannelsen og dermed understøtte og berige jer med dygtig faglige go-to personer, som kan varetage flere funktioner og som har masser af kommunikative- og læringsfaciliteringskompetencer.

 

Dit udbytte fra uddannelsen

  • Fastholde og udvikle faglighed og samarbejde
  • Være professional omkring følelsesmæssig påvirkning
  • Styrke og mestre mange kommunikationstilgange
  • Etablere processer for at bevare og skabe psykologisk tryghed
  • Øge kulturen omkring refleksion og feedback i dagligdagen
  • Faciliteringsgreb til mange forskellige former for læringssamtaler

Det særlige ved vores supervisoruddannelse

Det særlige ved vores supervisionsuddannelse er, at:

  • Den er ECTS kompetencegivende
  • Den har et særligt fokus på ledelse, organisation og mulighederne som intern supervisor, vejleder, mentor, koordinator eller faglig go-to person.
  • Vi arbejder intenst, kreativt og praksisnært, så alle i rummet er aktive
  • Vi kobler de supervisionsfaglige greb og muligheder til deltagernes øvrige praksis
  • Vi udfolder supervisionsbegrebet til mange forskellige former for læringssamtaler og processer
  • Vi kobler supervisionsgreb og procesfaciliteringsgreb sammen med fokus på læringssamtaler generelt.

Hvem er uddannelsen til:

Uddannelsen er til alle, hvor professionelle samtaler er en del af daglig praksis.

Uanset om det er samtaler med kollegaer, borgere, elever, samarbejdspartnere, medarbejdere mv. i organisatorisk kontekst, kan du anvende den viden og de færdigheder du får, da den samtaletekniske tilgang, praksisforståelse og rammesætning er det samme.

Derudover kan du anvende procesfaciliteringsgrebene til fx. til mødeledelse, forandringsprocesser og konflikthåndtering.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen er praksisorienteret med træning i egen organisation og på uddannelsesdagene. Vi gør det vi siger, og vi øver os i at gøre det, vi gerne vil lære. Teori kobles op på forskellige øvelser og præsenteres med afsæt i konkrete eksempler fra undervisernes mangeårige praksis.

Du får konkrete metoder og et solidt teoretisk afsæt til at facilitere lærende samtaler, og du lærer at inddrage gruppen og håndtere de forskellige følelser, der kan komme i spil.

Pris:

Uddannelsen koster i alt kr. 37.500.

Da uddannelsen er ECTS kompetencegivende, er deltagerprisen ikke momsbelagt.

Det er muligt at søge tilskud ved den offentlige kompetencefond. Her kan du få op til 80% tilskud til deltagergebyret. Det betyder at din eller din arbejdsgivers egenbetaling kan ende med at blive kr. 7.500 for to diplommoduler.

Se mere her

https://denkommunalekompetencefond.dk
Hvor du blandt andet kan se at:

”Den kommunale Kompetencefond yder fortrinsvis støtte til kompetencegivende efter- og videreuddannelse hos anerkendte udbydere.” Da uddannelsen her udbydes i samarbejde med UC Lillebælt, er den allerede på flere fagforbunds positivlister og dermed anerkendt på forhånd.

Undervisere

Anja Kjeldahl er indehaver af Supervision Danmark og har over 14 års erfaring som ekstern supervisor. Hun har tidligere været uddannelsesleder for Albatros´s supervisoruddannelse og har en særlig evne til at koble teoretisk viden om supervision og kommunikation op på konkret praksis.

Rikke Kajhøj er indehaver af Go´Proces og har over 20 års erfaring med læreprocesser i organisationer. Rikke er uddannelsesleder for Go´Proces´s proceskonsulentuddannelse og er ekspert i at koble og skelne mellem procesfacilitering og supervision.

Oversigt over
Supervision og faglige samtaler

Dag 1 & 2
7
Dag 1 & 2

Etablering af holdet, kommunikationsteori og nysgerrighed på egen organisation

Her starter vi med at etablere et spændende og tillidsfuldt læringsrum. Vi kigger på de redskaber og kompetencer du har i forvejen og kobler ny viden om kommunikationsteori og nye begreber på. Vi laver et antropologisk studie af din egen arbejdsplads.

 

Dag 3 & 4
7
Dag 3 & 4

Spørgsmål, lytning og opmærksomhed

Vi øger din nysgerrighed og skærper dine evner til at stille spørgsmål og lytte. Vi sætter fokus på, hvordan du som supervisor kan stille skarpt på det, du hører og ser, og hvordan du selv blive mere klar, direkte og anerkendende i din kommunikation. Vi sætter fokus på feedback og feedforward.

Dag 5 & 6
7
Dag 5 & 6

Læring og ressourcesamtaler

Vi kigger på din egen læreproces og arbejder med, hvordan man som supervisor er medvirkende til at etablere et nærringsgivende læringsfællesskab hos andre. Vi arbejder med rammesætning, problemformulering, lederskab og følgeskab samt trygheden i at drøfte fejl og lufte usikkerhed.

Eksamen
7
Eksamen

Første modul (Dag 1-6) er et diplomfag som hedder KOMMUNIKATION og giver 10 ETCS-point.

Eksamen foregår på den måde, at du skriver en side synopsis og går til en mundtlig eksamen med en ekstern censor fra UC Lillebælt (UCL).

 

Dag 7 & 8
7
Dag 7 & 8

Inddragelse af gruppen og gruppedynamikker

Her arbejder vi med forskellige former for gruppedynamikker. Vi øver os i forskellige kreative metoder til at inddrage gruppen. Vi udfordrer lederskabet og arbejder med det, der kan være udfordrende som supervisor, facilitator eller mødeleder generelt.

Dag 9 & 10
7
Dag 9 & 10

Kontaktformer og følgeskab

Med udgangspunkt i at ingen er dumme, grimme og mærkelige, dykker vi ned i forskellige kontaktformer og mulig modstand. Kunsten er at slippe lysten til at være bedrevidende, sikre følgeskab og kun bidrage med inputs, hvis det for deltagerne giver mening, og desuden have øje for parallelprocesser og interventionsmuligheder, når de opstår.

Dag 11 & 12
7
Dag 11 & 12

Organisation, magt og etik som intern eller ekstern supervisor

Vi fordyber os i alt det, man også kan i organisatoriske kontekster, og udfordrer det, der virker umuligt. Vi arbejder med de nyerhvervede kompetencer i forhold til relationer, magt og etik og forholder os både pragmatisk og teoretisk til forskelle og ligheder mellem at være intern og ekstern supervisor.

Eksamen
7
Eksamen

Andet modul (Dag 7-12) er et diplomfag som hedder VEJLEDNINGSMETODER OG PROCESSER som giver 10 ECTS-point.

Eksamen foregår på den måde, at du skriver en opgave og går til en mundtlig eksamen med en ekstern censor fra UC Lillebælt (UCL).

Det siger andre

“Vi tilegnede os viden om nye arbejdsredskaber ift. at udvikle vante processer og fremme trivsel i personalegruppen. Der er blevet ryddet op i gamle processer og indført nye processer, eksempelvis ift. brug af IT.” 

Kontakt os

Vi glæder os til at høre fra dig, og svare på dine spørgsmål.

Artikler

Hent inspiration og læring i vores artikler. Læs bl.a. om hvordan du undgår skyttegravs syndromet og om hvorfor nysgerrige medarbejdere er et aktiv.

Birkholmvej 1
3540 Lynge
Email: info@goproces.dk
Tlf.: +45 87464040
CVR: 41280735