Kursus: Proceskonsulent overbygning, parat til øget faglighed i hverdagen
16531
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16531,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
Print Friendly, PDF & Email

Proceskonsulent overbygning

Kursusbeskrivelse

Undervisningen på kurset proceskonsulent overbygning giver dig teoretisk introduktion til politiske, strategiske og operationelle processer, magtstrukturer og antropologiske undersøgelsesmetoder.

 

Vi arbejder med Go´Proces’ ni forskellige magtvinkler, og du får rig lejlighed til at se strukturerne i din organisation og ikke mindst din egen rolle efter i sømmene.

 

Kurset giver dig ny inspiration og nye metoder til at implementere dine færdigheder og din teoretiske viden i hverdagen i din organisation.

Kurset er for dig:

Du sidder i dag med ansvar for processer i en større organisation. Du er parat til at træde et skridt op ad refleksionsstigen og øge fagligheden og det teoretiske abstraktionsniveau. Du er klar til det vi kalder proceskonsulent overbygning.

 

Du har kompetencer med dig fra dit daglige arbejde med processer, og måske har du også allerede uddannelse som proceskonsulent eller inden for området. Derfor formår du at se al den nye viden, du får, i relation til dit daglige arbejde.

 

Du forstår vigtigheden af at kunne arbejde i fortrolighed med andre, der også står med ansvaret for større organisatoriske processer.

 

Du kan se den værdifulde læring i at blive udfordret af erfarne undervisere og andre kompetente deltagere – og at have nogen at spejle dig i.

 

Du har lyst til at læse ny teori og til at udveksle interessant materiale med dine medkursister.

 

Du er parat til intensivt arbejde, og du kan bruge dig selv og din egen organisation som case. Og på den baggrund kan du indgå i en værdifuld sparring med dine medkursister.

 

Måske ser du endda frem til den dag, du kan invitere medkursister på besøg på din arbejdsplads, hvor de kan se dig i aktion og give dig feedback og spejling.

Sådan arbejder vi:

Kurset tager udgangspunkt i deltagernes hverdag, og fungerer som et fortroligt rum, hvor du med dine daglige udfordringer som case får ligeværdige sparringspartnere og undervisning på et højt fagligt niveau.

 

Vi regner med, at alle deltagere har relevante kompetencer med sig, og derfor springer vi direkte ud i det. Der arbejdes udfra grundviden som proceskonsulent og på overbygningsniveau.

 

Vi arbejder med antropologiske undersøgelsesmetoder, udvikler nyt sammen og kommer med bud på løsninger af udfordringer fra deltagernes hverdag. Vi sparrer med hinanden og lader relevant teori danne ramme om vores diskussioner.

 

Vores interessefelt er strategi og politik – og den opgave det er at omskabe al snakken til en ny og bedre virkelighed for dig selv, dine kollegaer og din organisation.

 

Dagene er intensive og uden lyden af mobiltelefoner.

  • Vi dykker ned og bliver der.
  • Vi taler om det der er vigtigt og griner af det der sjovt.
  • Vi er fortrolige, hudløst ærlige og helt seriøse.

 

Vi går sikkert ud og spiser om aftenen efter dag 2 og dag 4.

Pris

DKK 19.900 ekskl.moms

  • 5 dages undervisning fra kl 9-15.30 hver dag
  • Rundhåndet forplejning med morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe
  • Evt. inspirationsmateriale tilsendt på mail
  • Go´Proces egne værktøjer og metoder uddelt og anvendt
  • Evt. litteratur skal tilkøbes og der anslås en pris på gennemsnitligt DKK 1500,-

Dato & sted

Århus: I egne lokaler Klosterport 4R, 8000 Århus C
København: Hos Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K
Se holdene her

Yderligere informationer

Kontakt: Du er altid velkommen til at kontakte vores efteruddannelsesansvarlige Mia Søiberg på miasoiberg@goproces.dk. Mia kan både svare på spørgsmål – og sætte dig i forbindelse med underviseren på det hold, du er interesseret i.
Parkering: Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde parkering. Vi kan henvise til p-hus NAVITAS eller DOKK1
Undervisere:
Mia Søiberg, medejer af Go´Proces, 18 års erfaringen som ekstern konsulent og leder. Læs mere her
Henrik Thomsen, medejer af Go´Proces, 10 års erfaring som intern konsulent og 10 års erfaring som ekstern konsulent og leder. Læs mere her.
Christina Gamborg Holm, konsulent hos Go´Proces og 5 års erfaring med antropologisk metode og procesarbejde. Læs mere her.

Dag 1:

Emne: Antropologi, indblik og lyst til udvikling af fagkompetence

Tidspunkt: kl. 9.00 – 15.30
På forløbets første dag ryster vi os sammen som hold, skaber fortrolighed og læringsmuligheder – og vi gør det ved at gå i gang med teori og metode.
Efter en kort introduktion afprøver vi metoder og lærer hinanden at kende gennem interviews, forklarende modeller og synliggørelse af udviklingsmuligheder.

Vi evaluerer metodikken, bygger mere teori på og drøfter dens anvendelse og afgrænsning.

Når vi går hjem kender vi en hel del til hinanden som fag-personer – og vi har identificeret procesfaglige udviklingspunkter for både os selv og vores organisationer.

Alle har fået en læringsmakker på holdet, er begyndt at skrive lærings-logbog, og er allerede i gang med at finde ud af hvordan der kan arbejdes med en selvskabt personlig udfordring.

Dag 2 & 3

Emne: Strategi, ledelse, retning og konsekvens. Procesfaglighed for alvor

Tidspunkt: kl 9-15.30:

Vi arbejder med hvordan man skaber bedst mulig sammenhæng mellem politiske udmeldinger, strategiske ledelsesbeslutninger og klar og tydelig planlægning og realisering.

For enhver organisation må det mest ordentlige og rentable være at gøre det man siger – og være tydelig omkring nødvendighed og mening.

Vi arbejder metodisk med at afdække eksempler på både god og dårlig sammenhæng.

Vi identificerer teori, metodik og kommunikation, der understøtter sammenhæng og mening.

Målet er at vi bliver bedre til at overskue de helt store organisatoriske processer og vide, hvordan vi i den enkelte situation derhjemme kan bidrage til en bedre proces og bedre resultater.

Efter dag 2 og 3 har du fået givet din rolle og dine handlemuligheder et ordentligt eftersyn.

Du har spejlet dig i de andre, fået deres syn på sagen, deres ideer og deres eksempler. Du er inspireret og forstyrret.

Du har skrevet logbog og er klar til at gå hjem og arbejde videre med din læringsmakker.

Nu skal I sikkert på besøg hos hinanden, og hjælpe hinanden med at øge kvaliteten og effekten af jeres respektive indsats.

Dag 4 & 5

Emne: Magtsystemer og etik. Helliger målet midlet?

Tidspunkt: 9.00 – 15.30

Formel og uformel magt har en enorm betydning i enhver organisation. Man kan have, få og tage magt på mange måder.

Vi kaster os ud i et magtteoretisk oplæg og ser, hvordan det kan inspirere os i vores arbejde med vores egne muligheder.

For den kompetente og erfarne er magt en udfordrende størrelse, og den hænger tæt sammen med fag-etik og ansvar.

Vi arbejder med, hvornår magtforhold bliver en forklaring eller en undskyldning for at opretholde dårligdomme, og hvornår magt står i vejen for oplagte handlinger.

Vi drøfter også, hvordan magten kan bruges til at understøtte stærke og kloge bevægelser i organisationen

Når du går hjem efter de sidste to dage, har du fået inspiration, og du har arbejdet med, hvordan du selv forholder dig til magten og etikken i hverdagen.

Du har måske set, hvad du kunne gøre anderledes eller noget, du skal gøre mere af. Du har fået stærkt og nørdet netværk, og du har revitaliseret din proceskompetence.

Vi arbejder med læring, udvikling, forandringer og adfærdsændringer. Og vi tager altid konkret udgangspunkt i den virkelighed, der omgiver os, vores samarbejdspartnere og vores kursister.