Print Friendly, PDF & Email

Samskabelse

– kursus i brugerinddragelse

På dette kursus, der forløber over fem dage, er dit konkrete projekt det centrale

Hvad er det, der sker, når vi leder og koordinerer folk til at være involverede?

Kan borgerne, beboerne og brugerne være mere direkte samskabende, og hvordan kan ens rolle som central aktør forandres efter behov?

 

Kursusbeskrivelse

Nye metoder og perspektiver på dit arbejde med borgere, brugere eller beboere – embedsmænd og politikere.

 

Undervisningen kombinerer, inspiration, værktøjskasse og seriøst arbejdsfællesskab. Inspirationen kommer gennem mødet med erfarne undervisere og inspirerende gæster – og gennem samarbejdet med de øvrige deltagere.

Forløbet er sammensat i en tredeling under titlerne:

 • ”Din proces under lup”
 • ”Udfordring, nytænkning og planlægning”
 • ”Brugere, beboere og borgere som ressourcer”

 

Her på kurset Samskabelse bruges Værktøjskassen, der indeholder meget konkrete analysemetoder og arbejdsmetoder.

Arbejdsfællesskabet opstår, når deltagerne på holdet dykker helt ned i egne projekter og sammen afprøver nye ideer og værktøjer.

 

Du kommer hjem med konkrete metoder, netværk med ligesindede og med inspiration og mod til at prøve nyt. Du bliver klædt på til at se de inddragende processer fra mange vinkler.

 

Det sikrer, at jeres projekter skaber en reel værdi. Og det giver jer mulighed for at teste jeres idéer, fejle hurtigt, skære til og komme videre.

Kurset er for dig:

Du er leder eller konsulent og håndterer planlægning og fremdrift i komplekse processer.

 

Du kommer på dette kursus for at blive opdateret, udfordret og inspireret til at lave processer for og med borgere, beboere og brugere. Du har brug for processer, der skaber klare resultater, og som er til at håndtere rent praktisk. Du har brug for brugerinddragelse og samskabelse.

 

Du er en del af processer, der både håndterer politiske udmeldinger, presse, formaliteter og bureaukrati. Og du skaber resultater ved reelt at aktivere ressourcer hos borgere, beboere eller brugere.

 

Du har en konkret proces med dig, som du i et fortroligt rum kan bruge som referenceramme på forløbet.

Dit udbytte

Du bliver trænet i at:

 • Belyse jeres processers rammer, formål og metoder set fra forskellige vinkler: politisk, strategisk og operationelt – og fra deltagergrupperinger og arrangører.
 • Identificere og reagere på de forskellige konkrete muligheder og udfordringer, der opstår, når man inddrager borgere, beboere eller brugere.
 • Planlægge og gennemføre selve processen/dele af processen og den formidling, der gør den forståelig og meningsfuld i forskellige kontekster.
 • Nytænke og udfordre din proces.

Pris

DKK 19.900 ekskl.moms

 • 5 dages undervisning fra kl 9-15.30 hver dag
 • Rundhåndet forplejning med morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe
 • Evt. inspirationsmateriale tilsendt på mail
 • Go´Proces’ egne værktøjer og metoder uddelt og anvendt
 • Evt. litteratur skal tilkøbes og der anslås en pris på gennemsnitligt DKK 600,-

Dato & sted

Klik for HOLDOVERSIGT
Århus: I egne lokaler Klosterport 4R, 8000 Århus C
København: Hos Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Yderligere informationer

Kontakt: Du er altid velkommen til at kontakte vores efteruddannelsesansvarlige Mia Søiberg på miasoiberg@goproces.dk. Mia kan både svare på spørgsmål – og sætte dig i forbindelse med underviseren på det hold, du er interesseret i.
Parkering: Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde parkering. Vi kan henvise til p-hus NAVITAS eller DOKK1
Betaling og tilmelding: Klik på knappen “Tilmeld dig kurset” nedenfor for at åbne tilmeldingsformularen. Så snart din tilmelding er registreret sender vi dig en faktura
Undervisere:
Mia Søiberg, medejer af Go´Proces, 18 års erfaringen som ekstern konsulent og leder, læs mere.
Trine Teglhus, chefkonsulent hos Go’Proces, 13 års erfaring i arbejdet med kommunikation, strategi og udvikling, læs mere.
Karina Falkenløve Elbech, proceskonsulent hos Go’Proces, certificeret som systemisk coach og 3 års erfaring med kreative processer og ændring af tankegange og vaner, læs mere

Program for Aktørindragelse

Dag 1 & 2:

 

Emne: Din proces under lup

Tidspunkt: kl. 9.00 – 15.30

Efter en kop kaffe og en kort introduktion kommer du hurtigt ind på livet af de andre deltagere på holdet.

Ved hjælp af systematiske interviews og Go´Proces’ grafiske analyseværktøjer laver vi en konkret analyse af alle deltageres medbragte inddragelsesprocesser.

Vi undersøger systematisk rammer og formål set gennem forskellige synsvinkler. Og vi bliver klogere på udfordringer og muligheder ved at spejle os i hinanden. Analyseværktøjet, der har en klar antropologisk vinkling, er lige til at tage med hjem og bruge i andre sammenhænge.

Vi arbejder med modeller for brugerinddragelsesniveauer, og på den første dag etablerer vi mindre grupper, som undervejs bliver dine primære sparringspartnere på holdet.

Når du går hjem, har du et nyt og mere klart billede af din egen proces og af muligheder og udfordringer. Og du har fået din proces sammenlignet med andre processers ambitioner og metoder.

Du ved, hvor I har vanetænkt på den gode måde, og hvor der faktisk var noget, der kunne gøres endnu smartere.

Dag 3 & 4

 

Emne: Udfordring, nytænkning og planlægning

Tidspunkt: kl 9-15.30:

Med udgangspunkt i analyserne fra dag 1 og 2 kaster vi os direkte ud i at nytænke holdets medbragte eksisterende projekter.

 • Hvordan kan inddragelsen gøres endnu mere reel, forpligtende og resultatskabende?
 • Hvilke nye processer kan I hjælpe hinanden til at udtænke, og hvordan formidler I motiverende om det nye?

Vi får besøg af Sille Askefrø Bjørn, der gennem sin arkitektkarriere for bl.a. Arkitema har arbejdet med inddragelse af både borgere og brugere. Sille fortæller om sit nyeste tiltag, Naturby, og om forvandlingen af landsbyen Gjern.

Når du går hjem, har du en klar plan for en forandring, du skal hjem og prøve af. Du ved, hvad du vil gøre og hvorfor.

Du ved, hvem du vil udfordre og hvem, der får værdi. Du har styr på din metode, og du har en plan for din proces. Du har klare læringsmål for dig selv, og du har en makker fra holdet, som du er i hjælpsom kontakt med, til vi ses igen.

 

Mulighed for middag med holdet efter dag 3

Dag 5

 

Emne: Brugere, beboere og borgere som ressourcer

Tidspunkt: 9.00 – 15.30

I mange involverende processer er der professionelle projektledere og koordinatorer. Men hvad er det, der sker, når vi leder og koordinerer folk til at være involverede?

Kan borgerne, beboerne og brugerne være mere direkte samskabende, og hvordan kan ens rolle som central aktør forandres efter behov?

Når du går hjem, har du fået evalueret hele holdets læring og hørt om de forandringer, der er sket i processerne undervejs.

Du har nytænkt centrale punkter i dit projekt og testet hvordan det også kunne gøres. Du har fået udvidet din værktøjskasse og har trænet nye metoder.

Du har fået nyt netværk, som kan hjælpe dig i dit videre arbejde med inddragelse og samskabelse.

Vi arbejder med læring, udvikling, forandringer og adfærdsændringer. Og vi tager altid konkret udgangspunkt i den virkelighed, der omgiver os, vores samarbejdspartnere og vores kursister.