Proces i Praksis
– skræddersyet kursus til din arbejdsplads
Internt kursus i hverdagsprocesser; møder og tværgående samarbejder
Vi tilpasser forløbet Proces i Praksis på alle måder, så det passer til jeres behov. Dette i forhold til holdstørrelse, længde eller indholdsvægtning.
Se eksemplet her på siden, hvor 20 personer tage på kursus i 10 dage. Formålet er at de skal blive bedre til at arbejde processuelt i hverdagen.
Proces i Praksis (PiP) henvender sig til dig, der arbejder med mennesker og sociale processer.
Det er et forløb for ledere, mellemledere eller medarbejder med interne udviklingsopgaver i det private eller det offentlige.
Vi laver både kortere og længere forløb, og for større og mindre hold.
På alle dage i forløbet Proces i Praksis bliver deltagerne udfordret på konkrete kompetencer og på forståelsen af dem selv som procesansvarlige. Vi veksler mellem korte, teoretiske oplæg, forskellige former for debat, gruppedialog og praksistræning.
Fokus ligger på at koble modeller, metoder og redskaber til dagligdagen, og cases fra egen organisation vil blive brugt aktivt i undervisningen.
Vi insisterer på tættest mulige sammenhæng mellem deltagernes hverdag og uddannelsen. Alle deltagere får udfordringer fra hverdagen bearbejdet og bliver udfordret til at tænke nyt og til at træne og afprøve metoder.
Undervejs i forløbet planlægger, afvikler og evaluerer deltagerne en større procesafvikling ”ude i virkeligheden”.
Proces i Praksis er vores mest indkøbte produkt og kan tilpasses jeres særlige opgaver og udfordringer. Vi har gennem 15 år gennemført mere end 60 interne hold.
Proces i Praksis udbydes kun som interne forløb for hele hold.
Forløbene indkøbes af kommuner, regioner og virksomheder. Organisationer der satse på bedre bundlinje, drift og trivsel ved at forbedre menneskelige processer.
20 deltagere/10 dage
(pr. deltager ekskl. moms, materiale og transport)
Tilpasning:
Vi tilpasser forløbet, så det passer til jeres behov. Det betyder i forhold til holdstørrelse, længde eller indholdsvægtning.
Kontakt os for en pris
Send en mail eller ring til Mia Søiberg på miasoiberg@goproces.dk og tlf. 2445 8770 eller Martin Søborg på martinsoeborg@goproces.dk og tlf. 2046 3560.
Tidspunkt: kl. 9.00 – 15.30
På kursets første dage bruger vi tid på, at lære hinanden at kende, vi arbejder med at få et fælles teoretisk fundament og en forståelse for begrebet læring – egen læring og gruppelæring.
Vi afprøver i fælleskab metoder, som hjælper til at forstå baggrunden for systemisk tænkning og teori og vi bevæger os frem mod den mest aktuelle forståelse af teorien og af, hvordan den kan anvendes i praksis.
Systemiske begreber som multivers, for-forståelser, konstruktiv forstyrrelse, relationer og kontekst vil efterhånden blive konkretiseret med masser af eksempler og metoder.
Vi sætter fokus på den anerkendende/værdsættende tilgang via metodetræning og bagvedliggende teori og drøfter hvordan det bliver proces i praksis – og hvor det ikke er muligt i praksis.
Sammen afdækker vi:
Vi arbejder i fællesskab og individuelt med egne læringsmål for uddannelsesforløbet – både primære og sekundære mål.
Derudover danner vi studiegrupper.
Tidspunkt: kl. 9.00 – 15.30
På dette seminar stiller vi skarpt på, at høste de nyeste erfaringer fra din afprøvning siden sidst. Derudover får vi fyldt den processuelle værktøjskasse godt op.
Du medbringer en af dine egne udfordringer eller opgaver, som skal løses i din praksis, og sammen arbejder grupperne på tværs med processer, der kan løse problemet.
Vi afprøver i fælleskab metoder, som hjælper til at forstå baggrunden for det kreative mindset og den teori, der ligger til grund for det.
Vi træner metoder til afgrænsning af de organisatoriske udfordringer, som processen skal løse. Og vi undersøger, hvordan man skaber løsninger, der ikke blot er innovative, men som løser problemet, der hvor det er.
Sammen undersøger vi:
Tidspunkt: kl. 9.00 – 15.30
På dette seminar træner vi de forskellige grundelementer i procesfacilitering.
Du medbringer mindre cases, du skal lave proces på derhjemme, og i mindre grupper forbereder vi processerne.
Du får afprøvet facilitering i trygge rammer og med ligestillede, der også har brug for at prøve af og lære af deres fejl.
Sammen afdækker vi:
Tidspunkt: kl. 9.00 – 15.30
Med afsæt i pointerne fra seminar 3 og procestræningen fra den virkelige verden, fortsætter vi med at stille skarpt på de mest klassiske udfordringer, man som procesleder kommer ud for.
Værktøjskassen får endnu en opkvalificering, og vi stiller skarpt på at få afprøvet metoder, der kan hjælpe proceslederen igennem mere komplekse forandringsprocesser.
Derudover forbereder og afvikler studiegrupperne en proces i egen organisation inden dag 8.
Sammen undersøger vi:
Tidspunkt: kl. 9.00 – 15.30
Kursets sidste dage bliver brugt på at fremhæve de pointer og erfaringer, som deltagere og studiegrupper har gjort sig gennem uddannelsens seminarer og i den gennemførte træningsopgave i procesafvikling hjemme.
Sammen afdækker vi:
Proces i Praktis udbydes kun som interne forløb
Tilpasning:
Vi tilpasser forløbet på alle måder, så det passer til jeres behov. Dette i forhold til holdstørrelse, længde eller indholdsvægtning.
Kontakt os og hør om en pris.
Hold dig opdateret ved at tilmelde dig vores informationsliste.
Du er altid velkommen til at kontakte os ved at skrive til efteruddannelsesansvarlige Mia Søiberg på miasoiberg@goproces.dk eller ringe på tlf. 2445 8770.