fbpx

Sjov, praktisk og teoretisk

Regionssocialpsykiatrien, Region Midtjylland, blev dannet i forbindelse med kommunalreformen ved årsskiftet 2006/2007. Organisationen blev sammensat af en række forskellige afdelinger og institutioner, og ledere og medarbejdere stod derfor overfor at skulle lære hinanden at kende samtidig med, at de skulle få organisationen til at fungere fra første dag. Janne Martinussen er forstander for Regionssocialpsykiatrien Distrikt Øst, og hun tog kontakt til Go’Proces for at bede dem om at varetage bl.a. en række læringsdage for lederteamet på vejen mod godt samarbejde.

“Vi stod midt i kommunalreformen. Hele den nye organisation skulle fungere og lære hinanden at kende – især lederteamet. Vi var en masse forskellige afdelinger, der var lagt sammen, og vi skulle nu være ET team. Men vi var vidt forskellige steder: Fx skulle vi være enige om, hvad værdibaseret ledelse egentlig betyder, – og hvordan det udmønter sig!”

Sjovt, praktisk og teoretisk
“Vi var enige om, at vi ikke udelukkende havde brug for teoretisk hjælp. Det skulle være praktisk og sjovt, for vi skulle grine! Det var vores indgangsbøn, – og så kunne det teoretiske komme oven i. Vi valgte Go’Proces, fordi rygtet sagde, at de var skarpe på både teori og praksis, og fordi de kunne sige tingene på en måde, der kunne være med til at skabe det fælles afsæt, vi havde brug for til vores videre dialog.”

Læringsdage for lederteam
“Vi købte Go’Proces til flere forskellige ting, men det, som jeg kender bedst til, er fem læringsdage for hele vores lederteam. Der var tre formål med læringsdagene:
1. Lære hinanden at kende: Hvad betyder det, når du bruger disse ord?
2. Have udgangspunkt i vores virksomhedsgrundlag og dermed også værdigrundlaget.
3. Have fred og ro og tid til fordybelse.”

“På læringsdagene havde vi fokus på team-samarbejde, sparring og selvfølgelig også på bare at lære hinanden at kende. Men hen over det hele lå spørgsmål som: Kan jeg finde ud af det her? Kan jeg overhovedet se mig selv som leder? For kravene til at være leder ændrede sig med kommunalreformen. Både fordi vi ville være 100% værdibaseret, og fordi vi skulle indgå i en anden finansieringsmodel, end vi var vant til: Vi er nu 100% kommunalt baseret og er i konkurrence med de øvrige udfører på området.”

Fortsat udvikling
“Hele forløbet er lige blevet afsluttet, men vi er allerede begyndt at kigge fremad, for det gælder om jo om at vedligeholde de tanker og tiltag, vi har sat i gang. Derfor har vi besluttet at købe endnu et læringsforløb næste år, og de af lederne, der ikke har en coaching-uddannelse, skal have uddannelsen ved Go’Proces.”